{ "title": "Sef Antibiyotik", "image": "https://www.antibiyotik.gen.tr/images/sef-antibiyotik.jpg", "date": "19.01.2024 21:26:19", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Sef antibiyotik, bu ilacın etken maddesi sefaleksin monohidrattır. Sef antibiyotikler vücuttaki bakteriler ile savaşır ve birçok çeşitteki bakteriyel enfeksiyon tedavilerinde kullanılır. Sef antibiyotik, oral yoldan alınan ilaçlardandır. Sef antibiyotikler kuru toz halinde ve tablet olarak piyasada bulunur. Oral süspansiyonları hazırlamak için yetişkinlerde önerilen dozu bir ile dört miligram arasında değişiklik gösterir. Yetişkinlerde deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında 500 mili gram tabletler halinde on iki saat ara ile alınmalıdır. Sef antibiyotiklerin, çocuklardaki kullanımı ise tam doz şeklinde günde 25- 50 mg. Arasında değişir. Çocuklarda genellikle altı saat ara ile içilmelidir. Beş ile on iki yaş arası çocuklarda kullanılır. Çocuklarda sulandırılan süspansiyonlar oda sıcaklığında yedi gün kullanılmalıdır. Günü geçen ilaçların kullanılmaması ve atılması gerekir. Süspansiyon hazırlanırken şişenin içerisindeki toza belirtilen çizgiye kadar temiz su konularak iyice çalkanır ve içime hazır hale getirilir.

Sef antibiyotik kullanıldığı durumlar
İlacın etken maddesine alerjisi olan kişilerin kullanmaması gerekir. Bu ilacı böbrek hastaları, bağırsak problemleri yaşayan kişilerin ve karaciğer rahatsızlığı olan kişilerin kullanmadan önce mutlaka hekimine sorması gerekir. Bu tür hastalıkları olan kişilerin ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmesi için hekim tarafından dozların ayarlanması ve spesifik testlerin yapılması gerekir. Sef antibiyotiklerin kullanımı doğum kontrol haplarının etkisi azaltacağından yine hekiminize danışmadan kullanmamanızda fayda vardır.

Sef antibiyotiklerin yan etkileri nelerdir?
Her antibiyotik gibi Sef antibiyotiklerde ağır ilaçlardır ve hekim tarafından verilmediği sürece bilinçsizce kullanılmamalıdır.
" } ] }