{ "title": "Klomax Antibiyotik", "image": "https://www.antibiyotik.gen.tr/images/klomax-antibiyotik.jpg", "date": "20.01.2024 01:06:03", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Klomax Antibiyotik, bakteri veya mikroplaarın bedende oluşturduğu hastalıkların tedavisi amacıyla kullanılan geniş spektrumlu bir antibiyotik türüdür. Genellikle blister tip ambalajlarda film tablet şeklinde kullanımda olur ve oral yoldan kullanılır.

Etki Ettiği Hastalıklar

Klomax aantibiyotik, badencik iltihabı, orta kulak iltihabı, larenjit, farenjit gibi üst solunum yolu hastalıklarında, kronik bronşitin akut ataklarında ve alevlenmelerinde, akciğer iltihabında ve zatürre gibi alt solunum yolu hastalıklarında, idrar yolu iltihabında, böbreklerin bakteriye bağlı enfeksiyonlarında ve buna benzer idrar yolları enfeksiyonlarında kullanılır.

Klomax antibiyotik, bunların dışında diş apselerinde, diş eti iltihaplarında, çıban, apse veya yara enfeksiyonlarında da kullanılabilir.

Klomax Yan etkileri nelerdir?

Klomax antibiyotik, geniş spektrumlu bir antibiyotik olduğundan kullanım süresince birçok yan etki gösterebilir. Bunların başında uyku hali, bulantı, kusma, mide ağrısı, mide yanması, ishal, görüşte bulanma, dikkat eksikliği, titreme, halsizlik, ani ateş basmaları sayılabilir.

Yan etkilerin şiddetli ve ilacın kullanımına ilk başlanan günden itibaren ortaya çıkması durumunda mutlaka hekime başvurulmalı ve ilacın kullanımına son verilmelidir. Yaygın olmamakla birlikte zaman zaman klomax kullanan hastalarda uykusuzluk şikâyetleri bildirilmiştir. Klomax antibiyotik ishale neden olabileceğinden kullanım süresince vücutta su kaybı olmasını engellemek için bol su tüketmekte fayda vardır.

Nasıl Kullanılır

Hekim tarafından aksi belirtilmediği sürece klomax antibiyotik 12 saatlik aralıklarla oral yoldan alınır. Mide çeperine zarar vermemesi için tok karnına yutulması tavsiye edilir. Klomax antibiyotik geniş spektrumudur ve alkol ile kullanılmamalıdır.
" } ] }