{ "title": "Klamoks Antibiyotik", "image": "https://www.antibiyotik.gen.tr/images/klamoks-antibiyotik.jpg", "date": "23.01.2024 03:50:56", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Klamoks Antibiyotik, Etkin madde olarak her tablette 875 mg amoksisilin, 125 mg klavulanik asit, yardımcı madde olarak, hidroksipropil metil selüloz, etil selüloz, propilen glikol, titanyum dioksit, mikrokristalin selüloz, kroskarmeloz sodyum, magnezyum steteat, mikrokristalin selüloz ve kolloidal anhidr silika içeren klamoks antibiyotik, piyasaya 1000 mg film tablet, 10-14 tane beyaz, bir yüzünde KF harfleri basılı olan diğer yüzü ise çentikli film kaplı oblong tabletler şeklinde blister ambalajlarda bulunmaktadır.

Klamox antibiyotik ne için kullanılır, klamoksgeniş spektrumlu yani birçok bakteri ve mikroba karşı etkili olan antibakteriyel bir ilaçtır ve aşağıda belirtilen klamoksa duyarlı olan bakterilerin sebep olduğu bakteriyel enfeksiyonların tedavilerinde endikedir.
Klamoks antibiyotik kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken durumlar, penisilin ve sefalosporinler gibi beta laktam antibiyotiklere alerjiniz varsa ve geçmiş dönemlerde klamoks ya da penisilin kullanılmasından dolayı karaciğer yetmezliği yaşadıysanız klamoks antibiyotiği kesinlikle kullanmayınız.

Klamoks antibiyotik dikkatli kullanılması gereken durumlar, şayet bir enfeksiyon hastalığı ile ilgili bir şüphe söz konusu ise böbrek yetmezliği varsa klamoks antibiyotiğin dozu ve kullanım şekli kullanacağınız hastalığın şiddetine göre ayarlanmalıdır.

Uzun süre kullanıldığı taktirde mantar enfeksiyonu gibi klamokstan etkilenmeyecek olan organizmaların artmasına sebep olur. Bu nedenle klamoks antibiyotik mutlaka doktorun önerdiği süre zarfında kullanılmalıdır.

İdrar miktarı azalmış olan hastalardan bazılarında ise kristalüri görülebilir. Bu nedenle ilaçla birlikte uygun miktarda sıvı alınması gerekir. Klamoksın içinde bulunan amoksisilin klavulanik asit, bazı kişilerde kanama ve pıhtılaşma süresinin uzamasına neden olabileceği için bu gibi durumlarda da dikkatli kullanılmalıdır.

Yiyecek ve içecek ile kullanımı, antibakteriyel bir ilaç olması nedeniyle klamoks, mide ve bağırsak şikâyetlerinin azalması için yemek yemeden hemen önce alınması tavsiye edilir.

Gebelikte kullanımı, bu dönemde kullanılması önerilmez. Doktorunuz tarafından önerilmediği takdirde özellikle de hamileliğin ilk üç ayında kesinlikle kullanılmamalıdır. İlaç kullanılırken hamile olunduğu fark edildiği takdirde hemen doktora danışılmalıdır.

Emzirme döneminde kullanımı, klamoks antibiyotiğin içerisinde bulunan bazı etkin maddelerin anne sütüne geçmesinden dolayı emen bebeklerde ishal ve mukoz membranlarda mantar enfeksiyonu görülebilir. Bu sebeple emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Diğer ilaçlar ile kullanılması, klamoks antibiyotik gut hastalığı için kullanılan allopurinol ile alınıyorsa alerjik reaksiyonları artırabilir. Yine gut için kullanılan probenesid alıyorsanız, klamoks antibiyotiğin dozunun doktor tarafından ayarlanması gerekebilir. Varfarin gibi kan pıhtılaşmasını engelleyen ilaçlar ile klamoks antibiyotiği alıyorsanız, kan testleri yaptırmanız gerekli olabilir. Klamoks antibiyotik kanser veya romatizma rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılan metotreksatın etkisini azaltabilir.

Klamoks antibiyotik kullanma şekli ve dozu, klamoks tabletleri kesinlikle çiğnemeden yutulmalıdır. Eğer yutulmakta ve zorlanıyor ise tabletler ikiye bölünüp yutulabilir.

12 yaş ve üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde kullanımı

Hafif ve orta şiddete olan enfeksiyonlarda, Günde iki defa 625 mg tablet.

Şiddetli enfeksiyonlarda, Günde 2 defa 1 g tablet.

Diş enfeksiyonlarında, Günde 2 defa 625 mg tablet 5 gün boyunca kullanılmalıdır.

Diğer enfeksiyonlarda ise kullanım süresi 14 günü aşmamalıdır.

Doz aşımı, klamoks antibiyotiğin önerilen dozdan fazlası kullanıldığı takdirde gastrointestinal semptomların oluşması ve sıvı elektrolit dengesinde bozulma görülebilir.

Klamoks antibiyotik yan etkiler, klamoks antibiyotiğin yan etkileri çoğunlukla hafif görülür ve kısa sürelidir.

Klamoks antibiyotik sık görülen yan etkiler, bulantı ve kusma durumu, deride kızarıklık, ishal vajinit ve ürtikerdir.

Çok seyrek görülen yan etkiler, ateş, üşüme nöbetleri, baş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi, nefes darlığı, gözlerde ve cilt renginde sararma ve solgunluk, diş renginin değişmesi, hareketlilik hali, nöbet veya çırpınma ve kasılma durumu, yüz, dudak, dil veya boğazın şişmesi, genital bölge, dudak, ağız ve gözde meydana gelen kabarmalar, deride oluşan kaşıntı ve deride irin şeklinde oluşan küçük kabarcıklar.
" } ] }