{ "title": "Klamer Antibiyotik", "image": "https://www.antibiyotik.gen.tr/images/klamer-antibiyotik.JPG", "date": "21.01.2024 11:46:40", "author": "ali ışık", "article": [ { "article": "Klamer Antibiyotik, Klamer 125 mg/5 ml süspansiyon hazırlamak için vücuttaki bakterileri savaşarak ve oluşan enfeksiyonların temizlenmesi için çok güçlü bir antibiyotiktir. Ayrıca mide ülseri tedavisinde diğer ilaçlara ek olarak da kullanılabilir. Kronik bronşitin aktüel bakteriyel Ali evlenmelerinde ve zatürre gibi alt solunum enfeksiyonlarında ve yumuşak doku enfeksiyonlarında tedavisinde kullanılır. Kullanımı 6 ay ve 12 yaş arası bebek ve çocuklar içindir.

Bilinmesi Gereken Hususlar

Bu ilaç soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmemektedir. İlacı kullanırken her zamankinden daha fazla sıvı tüketmemiz gereken bilir. 6 aydan küçük çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullanıldığı takdirde kötü sonuçlara varılabilir. İlacın etken maddesine karşı bir ara alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez ve doktorunuza başvurularak önlem alınır. İlacı kullanırken kendinizi iyi hissetmeye başlarsanız bile doktorunuzun verdiği kullanma süresini dikkate almanız gerekmektedir. İlacın kullanımı 7-14 günlüktür. Mide ülseri tedavisinde bu süre uzayabilir veya kısalabilir. Hamilelik döneminde veya emzirme dönemlerinde kullanılmaması gerekmektedir. Hamilelik döneminde doğmamış bebekler için çok zararlı olabilir. Emzirme döneminde ise anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

Kullanım Şekli

İlacın yanında bulunan şeffaf ölçeği 37 ml işareti ne kadar kaynatılmış soğutulmuş su ile doldurunuz ve içerisinde toz bulunan şişeye ilave ediniz. Şişenin ağzını kapatıp tozun çözülmesi için çalkalayınız ilacı doğru dozda aldığınızdan kendiniz emin olmak için bir ölçek kendi doz kabı ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız. Her kullanımdan önce iyice çalkalayınız. Önemli olarak doktorunuz bu ilacı nasıl tarif ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde doktorunuzun söylediklerini uymanız gerekir.

Yan etkileri nelerdir?

Yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik ve karın ağrısı görülebilir ve bu durumlarda doktorunuza bildirmeniz gerekir. Aşırı sulu ishal, şiddetli ateş, titreme ve boğaz ağrısı olabilir. Hafif mide bulantısı ya da ağrısı, ciltte döküntü, hafif baş ağrısı ya da dönmesi hastalığının bulunması, diş renginin de bozukluk gibi hafif yan etkileri görülebilir.
" } ] }