{ "title": "Diş İçin Antibiyotik", "image": "https://www.antibiyotik.gen.tr/images/dis-icin-antibiyotik.jpg", "date": "21.01.2024 16:25:23", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Diş İçin Antibiyotik, Diş ağrısı insanların başına gelmiş en talihsiz ve en acılı ağrılardan bir tanesidir. Antibiyotik kullanımı ancak dişin ağrıması halinde oluşan bir rahatsızlık türüdür. Ayrıca bir kısım diş eti ve diş çürümelerinden kaynaklı diş ağrıları kişinin dayanılmaz ve katlanılmaz ağrıları yanında getirmektedir. Diş ağrısından kurtulmak isteyen insanlar bir kısım ağrı kesici ve antibiyotikler kullanarak bu rahatsızlıktan kurtulmaya çalışmaktadır. Bunun için piyasada çok fazla reçeteli ve reçetesiz ilaç bulunmaktadır. Şayet diş ağrısına neden olan etmen kanal tedavisi veya dolgu tedavisi ile ağız bakımı gerçekleşmesi halinde ortan kalkma durumu söz konusu ise böylesi kişiler ufak çaplı ağrı kesiciler ile rahatsızlığı giderirler. Ancak bölgesel olarak oluşan bir kısım enfeksiyon ve yanak şişmelerinden kaynaklı olarak kişinin antibiyotik kullanarak rahatsızlığından kurtulması mümkündür. Bugün sizlerle birlikte enfeksiyonlardan kaynaklı oluşan diş ağrılarını tedavi etmek amacıyla kullanılan antibiyotik ve ağrı kesicilerin faydalarını paylaşacağım.

Diş Ağrılarının Tedavisi İçin Antibiyotik Kullanımı

Piyasada birçok antibiyotik diş ağrılarını tedavi edici nitelikte olup diş için kullanılan antibiyotik türleri bulunmaktadır. Bu antibiyotik türlerinden Amoklavin antibiyotiği solunum yolu enfeksiyonlardan kaynaklı olarak diş ve diş etinde oluşan rahatsızlıkları gidermek için birebirdir. Ayrıca dişi ağrıyan bir kişi düzenli olarak bu ilacı kullanması halinde bölgesel olarak 6 - 8 saat bölgesel ağrının yok olmasında etkilidir. Bu ilaç türü çoğunlukla apseli dişler için kullanılmakta olup kısa süre içerisinde apsenin yok olmasını sağlayan bir özelliktedir. Ayrıca dişinde şişme görülen bir kimsenin bu ilacı kullanması halinde doktora gitmeden bu şişliğin yok olduğu görülmüştür. Amoklavin antibiyotiği düzenli olarak 5 gün kullanılması halinde diş bölgesinde bulunan diş ağrısı, diş şişkinliği ve iltihaplanmanın yok olduğu görülmüştür. Bir diğer diş ağrısı için ideal olan Apranax Antibiyotiği ise tablet formunda olan bu ilaç türü yan etkisi oldukça az olan ve doktor reçetesiz yazılan bir antibiyotik ilaç türüdür. Bu ilaç türü çoğunlukla dişler çekildikten sonra oluşan ağrının dindirilmesi amacıyla kullanılmakta olan bir ilaç türüdür. Birçok kişi tarafından ufak çaplı diş ağrıları veya damak çatlamaları bulunması halinde hastalığı gidermek amacıyla tüketilen bir ilaç türüdür. Diş için kullanılan bir diğer antibiyotik türü ise Minoset Antibiyotiği bu ilaç türü çok ciddi diş hastalıklarına oldukça etkili olan bir antibiyotik türüdür. Hakeza 6 - 8 saatlik bir sakinleştirici özelliğe sahiptir. Ayrıca dayanılmaz diş ağrıları ve diş şişmelerinden kaynaklı rahatsızlıkların önüne geçen oldukça tesirli bir antibiyotik türüdür.

Diş İçin Antibiyotiklerin Faydaları Nelerdir?

Ağız sağlığı bozulan bir kimsenin diş, damak ve diş eti rahatsızlıklarından kurtulmak amacıyla Uzman hekimlerin tavsiyeleri ile kullanacağı antibiyotikler ağız sağlığının tekrardan korunmasında oldukça etkilidir. Ayrıca dişler üzerinde oluşan çürük, tartar ve diş minesinin yıpranmasından kaynaklı rahatsızlıklar diş antibiyotikleri ile rahatlıkla yok edilmektedir. Bu antibiyotiklerin kullanımı belirli dozlarda olunması gerekmektedir. Çoğunlukla diş antibiyotikleri Uzman hekimlerin reçeteleri ile satılmaktadır. Şayet dişi ağrıyan bir kimse uygulanacak antibiyotik tedavileri sayesinde kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur. Diş bölgesinde oluşan apse, şişlik ve rahatsızlıkların kısa süre içerisinde yok olduğu görülmüştür. Hakeza bir kimse de şayet kullanmış olduğu antibiyotikten kaynaklı baş ağrısı, yüzde morarma veya halsizlik durumu söz konusu ise bu durum antibiyotiğin başka bir madde ile bileşiminden kaynaklanarak kişinin rahatsızlanmasına neden olabilir. Bu nedenle antibiyotiklerden kaynaklı böyle bir rahatsızlıkla karşılaşan kimse konuyu Uzman hekime bildirmelidir. Ayrıca Uzman hekim kontrolü dışında bilinçsiz olarak antibiyotik kullanılmamalıdır.
" } ] }