{ "title": "Apse İçin Antibiyotik", "image": "https://www.antibiyotik.gen.tr/images/apse-icin-antibiyotik.jpg", "date": "20.01.2024 15:13:59", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Apse İçin Antibiyotik, Diş ağrılarının dayanılmaz acısı ve vermiş olduğu eziyet son derece zordur ve dayanmak sabır ister. Bu nedenle diş ağrılarınız daha şiddetlenmeden ağrıyı hissettiğiniz anda doktora gitmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda ertelenen diş sorunları ileride daha zor bir şekilde karşınıza çıkacaktır. Çok geç olmadan dişlerinizin düzenli kontrolünü ve gereke bakımlarını yaptırmanız gerekmektedir. Özellikle diş çürükleri, dişlerdeki şekil bozuklukları, dişlerde oluşan tartar ve diş apseleri gibi sorunların ihmal edilmemesi hemen tedavi edilmesi gerekmektedir.

Apse Oluşmasının Sebepleri Nelerdir?
Apse için antibiyotik kullanımı ilk tedavi yoludur. Diş ağrılarının sadece ağrı kesici ile giderilmesi çok da mümkün değildir. Çünkü ağrı kesiciler 6 ile 8 saat sonra etkisini yitirmektedir. Sadece sakinleştirici niteliğinde olduklarından mutlaka antibiyotik kullanmanız gerekir. Bunun için diş hekimine giderek uygun bir antibiyotik ismi almalısınız. İlaç kullanmak istemeyen kişiler dişini çektirip kurtulmak istemektedir. Fakat iltihaplı dişin çekilmesi çok riskli olduğundan pek çok hekim öncelikle apse için antibiyotik yoluyla tedavi başlatırlar.

Genellikle largopen, augmentin, apranax ve cipro gibi ilaçlar diş iltihaplanmaları, boğaz iltihabı gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarında verilmektedir. Bu ilaçlardan birini kendinizde eczaneden temin edebilirsiniz fakat bu çok önerilen bir durum değildir. Sandığımızdan farklı bir rahatsızlık varsa ya da cerrahi bir müdahale gerektiren bir durum varsa, bunun için geç kalınmasına yol açabilir. Diş apsesi olan kişide ateşlenme, boğaz ve kulaklarda ağrı olabilir. Bunlar normal durumlardır. Aynı zamanda diş ağrısı kişinin halsiz düşmesine ve agresif tavırlar sergilemesine yol açabilir bu gibi rahatsızlıklarda bolca uyumaya dinlenmeye çabalamalısınız. Dişiniz ağrılı da olsa çok bastırmadan diş fırçalamayı ihmal etmemelisiniz. Gargara veya tuzlu suyla ağız temizliğini sağlamalı ve mikropların yayılmasını engellemelisiniz.
" } ] }