{ "title": "Antibiyotik Bitkiler", "image": "https://www.antibiyotik.gen.tr/images/antibiyotik-bitkiler.jpg", "date": "19.01.2024 01:24:59", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Antibiyotik Bitkiler; Antibiyotikler, bakteriyel iltihaplı hastalıklarının tedavisinde kullanılan ve insan sağlığı açısından büyük bir öneme sahip ilaçlardır. Kelime anlamı ile antibiyotik, hayata karşı demektir. Bu kimyasallar, bakterilerin çoğalmasını önlemekte hatta bakterileri tok etmektedir.

Tek Türe Karşı Etkili Antibiyotikler; Bazı antibiyotikler, sadece az sayıda farklı bakteri türü ile savaşabilecek şekilde geliştirilmektedir. Bunlara dar spektrumlu antibiyotikler denmektedir. Doktorunuz, tam olarak hangi tür bakterinin sizin hastalığınıza sebep olduğunu bildiği hallerde bu tür antibiyotikleri kullanmanızı önerir. Bu antibiyotikler, diğer faydalı ya da zararsız bakterileri hedef almadıkları için, tedavilerde tercih edilen en uygun antibiyotiklerdir.

Birçok Türe Karşı Etkili Antibiyotikler; Diğer antibiyotiklerin aksine geniş spektrumlu etkileri vardır. Birçok bakteri türüne etkileri vardır ve bu nedenle geniş spektrumlu antibiyotikler olarak isimlendirilir. Doktorunuzun hastalığınıza ne tür bir bakterinin sebep olduğunu sapta yamaması veya farklı türde hastalık oluşturan bakterilerin bir arada bulunması gibi durumlarda bu antibiyotiklerin tercih edilmektedir. Bu antibiyotiklerin sakıncası, zararsız veya yararlı bakterileri de yok etmeleridir.

Neden Antibiyotik Bitkiler; Stres, yorgunluk ve yetersiz beslenme, vücudun bağışıklık sistemini savunmasız bir hale getirir ve vücuda alınan mikroplarla mücadelede zayıf kalır. Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini en üst seviyede tutacak besinleri tüketmeliyiz. Genel olarak hastalıklardan kendimizi korumak için antibiyotik takviyesine başvururuz. Tıbbi kimyasal antibiyotik faydalı olduğu kadar zararlıdır da. Uzun ve sık kullanılan antibiyotikler vücutta ciddi hasarlara yol açabilmektedir. Bu nedenle doğal antibiyotik içeren besinleri tüketmek bu işin en mantıklısıdır.

Hastalanma sırasında direk olarak antibiyotik kullanmak yerine doğal yiyeceklerden bu ihtiyaçlarımızı karşılamak en uygun olandır. Doğal antibiyotiklerle bünyeyi daha sağlam ve bağışıklı bir hale getirmemiz mümkün olmaktadır. Fakat Antibiyotik özellikler içeren bitkileri tüketmek, antibiyotik içmek gibi vücudu antibiyotiğe dirençli hale getirmez. Bunun nedeni ise antibiyotiklerin tek bir izole edilmiş kimyasalın ilaç şekline getirilmesindendir. Bakteri, basitlikte kimyasalın özelliğini çözerek onu alt etmeyi öğrenmektedir. Şifalı bitkiler ise 100'e yakın değişik çeşitte bileşik içerdiğinden vücuda eş etki etmektedir. Bakteri de bu çeşitliliği karmaşık bulmakta, direnç geliştirmemektedir.

Şifalı bitki antibiyotikler, Zencefil Kökü; Antiviral, anti bakteriyel. Zencefil özellikle gıda kaynaklı hastalık oluşturan bakterilere karşı güçlü bir savunucudur. Özellikle çocuklarda gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı etkilidir. Zencefilin öksürüğe iyi geldiği ve kodein kimyasalına doğal rakiptir. Akciğer enfeksiyonları için özellikle iyi gelmektedir. Etkili bir balgam sökücüdür, bu rahatsızlıkla ilgili belirtileri azaltıcı hatta iyileştirici özelliğe sahiptir.

Ekinezya; Antifungal, Anti bakteriyel boğaz enfeksiyonlarında etkili olduğu tespit edilmiştir. Aynı zamanda akyuvarları da desteği belirtilmektedir. Hastalığın ilk hissedildiği zamanda sıklıkla ve bol miktarda çayı içilmeli.

Okaliptüs Yaprağı; Antibakterial, antifungal, antiseptik okaliptüs en geniş spektrumlu antibiyotiklerdendir. İdrar yolları ve üst solunum yollarına özellikler iyi gelir. Ülkemizin güneyinde sıkça rastlanan bir ağaç türüdür.

Zeytin yaprağı; Antibiyotik ve antioksidan olarak zeytin yaprağının sayısı yararı vardır. Bağışıklık sitemini güçlendirerek enfeksiyonla savaşı destekler. Ülkemiz Ege ve Akdeniz bölgesinde başta olmak üzere zeytin ağacı zenginidir.

Sarımsak; Antibiyotik, antiviral, antifungal ve antiparasitik. Antibiyotik direnci hastalığına karşıda güçlüdür. Sarımsaktaki ana madde allisin, tüm bakteri enfeksiyonlarına ve virüs sebebiyle oluşan enfeksiyonlara karşı kullanılabilir. Yemeğin yanında çiğ tüketilebileceği gibi, yoğurda-bala karıştırabilir, çayını yapılıp içilebilir. Yalnız aç karna tüketilmesi midede rahatsızlık oluşturabilir. Taze ve kuru sarımsak ikisi de aynı etkidedir.

Kekik; Antimikrobik, antioksidan, antikansorejen, antidiyabetik, antikolestremik, antispazmodik, antiromatizmal. Kekik bir tabiat harikası ve ülkemiz de birçok çeşidi bulunuyor. Vücudu adeta bir kalkan gibi koruyan ve iyileştiren kekik, Türk halkı için maddi ve manevi doğal bir ilaçtır.
" } ] }