{ "title": "20 Lik Diş İçin Antibiyotik", "image": "https://www.antibiyotik.gen.tr/images/20-lik-dis-icin-antibiyotik.jpg", "date": "21.01.2024 02:56:22", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "20'lik Diş İçin Antibiyotik, genellikle bu dişlerin ağrılı çıkış süreci ve sonrasında diş çekimi ile sonuçlanan durumda antibiyotik kullanımına gerek duyulabilir. Bahsi geçen dişlerin çıkış süresi ve sonrasında zayıf olması sebebi ile genellikle hekimler bu dişlerin çekilmesini tavsiye eder. Bunun sebebi bu dişlere ilerleyen yaşlarda küçülen çene yapısı nedeni ile artık ihtiyaç kalmamasıdır. 20 yaşından sonra çıkan dişler zayıf olur ve yeterli ağız bakımı yapılsa bile çürümesi çoğunlukla kaçınılmazdır.

20'lik Dişler Çabuk Çürüyor

20'lik Diş İçin Antibiyotik kullanımı kaçınılmaz ise buna mutlaka hekim karar vermelidir. 20'lik dişler çıkarken genelde çene yapısındaki daralma nedeni ile etrafında bulunan dişlere baskı yapabilir, bu durumda şiddetli ağrı çenede şişlik ve apse yaptığı durumlar gözlenir. Ağızda koku yapar ve bu durumda antibiyotik kullanımına gerek duyulur. Dişi kaybetmek istemeyen hasta antibiyotik kullanarak tedavi edilebilir. Bu gibi durumlarda dar veya orta spektrumlu antibiyotiklerle tedavi yapılabilir.

20'lik Diş İçin Antibiyotik sadece dişin ağızda olduğu durumlarda değil, dişin çekildiği durumlarda da gerekli olabilir. Bu dişlerin çekilmesi çoğu zaman zor olur ve çenede hasra sebep olabilir. Böyle durumlarda antibiyotik tedavisine başlanır.

Apse ve çürüme olabilir

20'lik dişlerdeki apse ve çürüme; baş ağrısı, ağız kokusu, kendiliğinden oluşan şiddetli ağrı, yutkunmada zorluk çekme, sıcak veya soğuk yiyeceklere karşı hassasiyet, ağzın zor kapatılması, ağızda kötü tat gibi belirtiler gösterebilir. Bu durumda hemen bir diş hekimine başvurulmalıdır. Diş hekimi öncelikle uygun bir antibiyotik ile diş etinde bulunan apseyi tedavi eder ve daha sonra dişi çekmeye karar verebilir.
" } ] }